19 de desembre de 2021


43a CURSA DE LA SAGRERA


La Cursa Popular de la Sagrera, es la més antiga de Barcelona, i la segona de quantes es celebren a la ciutat, per darrera de la Jean Bouin, ja que aquesta fins el 1979 va estar reservada a atletes federats.

L'any 1977 la Comissió de Festes de la Sagrera va introduir en els actes de la Festa Major del barri una cursa destinada als nens i nenes fins a 14 anys.

A partir de l'any següent, 1978, es va celebrar la 1a edició de la Cursa Popular de la Sagrera oberta a totes les edats, així dons aquest any arribem a la 43a edició.

En els últims anys, ha estat molt difícil fer possible els recorreguts per les continues obres que es duen a terme, amb motiu de la futura estació del AVE. Tot i això, i amb el suport del Districte i de Guàrdia Urbana hem aconseguit un recorregut digne i estable que permet als corredors no trobar entrebancs.

A l'any 2009 es va fer, per primera vegada de 10km. Al 2010 es va oferir el servei de Guarda-Roba, i al 2011 varem oferir el servei de dutxes.

Des de la 37a edició la distancia esta homologada per la Federació Catalana d'Atletisme.

Estem molt il·lusionats amb les millores que anem introduint i esperem que els participants les valorin i ens ajudin a créixer amb els seus comentaris.

L'any 2013 varem rebre a la 13a. Nit de l'Esport del Districte de Sant Andreu el Premi per la 35a edició de la Cursa de la Sagrera, fet que volem compartir amb vosaltres, participants, col·laboradors, voluntaris, i tots els que d'una forma o altre us heu relacionat amb la Cursa de la Sagrera al llarg d'aquest anys.

A les dues últimes edicions hem introduït la possibilitat de fer una cursa de 5 Km.

La Cursa de la Sagrera forma part de la Lliga Championchip i de la Challenge BCN10K.

Des dels últims cinc anys la Cursa de la Sagrera col·labora amb la Marató de TV3 aportant 1.-€ per cada participant, que entre la Cursa Open i les dels més petits arribem als 1.600 corredors.

La Cursa de la Sagrera col·labora amb l’ONG T’Acompanyem que té com a objectiu ajudar a les persones en atur a trobar feina, oferint suport moral, formació i assessorament.


En aquest sentit el lema de la cursa és: que ningú t’aturi !!!--------------------------------------------------------------------------------------

MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR EN LA

43a CURSA DE LA SAGRERA,

ENTRE TOTS HEM RECAPTAT 1.600.-€ PER A LA MARATÓ DE TV3VideoTV3.avi

Video publicat per tv3 l'any 2015, dins el programa de la Marató